Geçmişten günümüze 8 çamaşır sabunu tüyosu

Posted by

1. Pencereleri sabunla yalıtın :

Geçmişte sabun yardımıyla daireyi hızlı ve kolay bir şekilde yalıtmak mümkün oldu. Ev hanımları kumaşı yırtıp su ve çamaşır sabunu karışımına batırıp pencerelerin çatlaklarına yapıştırdı. Sonuç olarak odaya daha az soğuk hava girdi.

2. Boya ve yağla çalışırken korunan eller :

Çamaşır sabunu, cildi boyanın yanı sıra çeşitli yağ türlerinden de mükemmel şekilde korur. Avuç içi iyice sabunlandı ve daha sonra kurumaya bırakıldı. Daha sonra cilt üzerinde parmakları aşındırıcı yağ lekelerinden koruyabilecek bir film oluştu.

3. Tırnak temizliği:

Bahçıvanlar sabunu kullanmanın ilginç bir yolunu buldular. Bundan sonra arazide çalışmak güvenli hale geldi. Kir tırnakların altına girmiyordu ve sonrasında temizlemek daha kolaydı.

4. Daha önce camlar ve aynalar çamaşır sabunu ile temizleniyordu:

Çamaşır sabunu evrensel bir çözümdü. Günlük yaşamda bile kullanıldı. Örneğin camı temizlemek için suya batırılmış sabunla ovmak yeterliydi. Birkaç dakika sonra camı veya aynayı silerseniz temiz olur.

5. Bitkileri korumak için çamaşır sabunu kullanıldı : Çeşitli zararlılar sabundan çok korkar. Bu nedenle geçmişte bahçıvanlar bundan özel bir sulu çözelti oluşturdular ve ardından bitkileri tedavi ettiler ve karıncalar ne de keneler ona yaklaşmadı.

6. Güzelliği hediye etmek için kullanılır:

Geçmişte kadınlar bazen saçlarını çamaşır sabunu ile yıkarlardı. Bu sayede saç üzerinde özel bir film oluştu. Bundan sonra saç maşasıyla kıvırmak çok kolay oldu.

7. Çamaşır sabunu ile sivilcelerle savaşın : Çamaşır sabunu sorunlu cildi olan insanlar için çok faydalıydı. Akşamları erkekler ve kadınlar önce yüzlerini suyla yıkar, ardından sabun sürerlerdi. Birkaç dakika sonra yıkamak yeterliydi ve cilt temizlenirdi.

8. Gençleşme için yaşam tüyosu: Görsel gençleştirme için çamaşır sabunu kullanıldı. Birçok ev hanımı bunu yüzlerine sürdü . Bu “gençleştirme” yönteminin etkinliği elbette tartışılabilir ancak o günlerde görsel yaşlanmayı sınırlandıracak başka prosedürler yoktu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir